הגשת בקשה לחדלות פירעון

צבירת חובות, במיוחד אם מדובר על חובות בסכומים גדולים ולמספר נושים מכבידה מאוד על החייב, מקשה עליו לנהל אורח חיים תקין וגורמת לו להיות מוטרד באופן קבוע מן העניין. לא מעט חייבים מגיעים למצב בו סך החובות שצברו גדול מיכולת ההחזר שלהם, וזאת גם אם החוב ייפרס לתשלומים במסגרת הסדרת חובות בהוצאה לפועל. אחד הפתרונות להסדרת חובות בסדר גודל כזה הוא הגשת בקשה לחדלות פירעון ושיקום כלכלי, ההליך המהווה חלופה ותיקון להליך פשיטת רגל.

מהם התנאים להגשת בקשה לחדלות פירעון?

כדי להגיש בקשה לחדלות פירעון ושיקום כלכלי צריך החייב לעמוד במספר תנאים. תנאי ראשון הוא שמדובר על חובות שנצברו בתום לב. אלה לא יכולים להיות חובות שהצטברו עקב אי תשלום קנסות או פיצויים או כאשר ידוע שהחייב חומק בכוונה מתשלום. שנית, על החייב להוכיח שיכולת ההחזר שלו נמוכה מסך חובותיו, עניין שייבדק בהמשך. שלישית, החוב צריך להיות גבוה מסכום המינימום המוגדר, כאשר עבור יחידים מדובר על סכום מינימלי של 57,445 ₪ ועבור תאגידים הסכום המינימלי גבוה יותר. יש לציין כי לא על כל חובותיו של אדם הוא יוכל לקבל הפטר בסוף התהליך. כך למשל, חוב מזונות הוא חוב אותו יצטרך החייב לשלם במלואו.

כיצד הנעשה התהליך?

לאחר שמתקבלת בקשה לחדלות פירעון והיא מאושרת, התהליך כולל מספר שלבים. ישנו גם הבדל בהתאם לגובה החוב היכן יתבצע הטיפול בתיק. כאשר מדובר על חייבים יחידים אשר סכום החוב שלהם נמוך מ 172,335 ₪, התיק ינוהל בלשכת ההוצאה לפועל המקומית. אם מדובר על יחיד עם חוב הגבוה מסכום זה, התיק ינוהל ע"י הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי במשרד המשפטים. הליכי חדלות פירעון של תאגידים ינוהלו בבית המשפט המחוזי. השלב הראשון לאחר קבלת הבקשה נקרא תקופת ביניים בה מתבצעות בדיקות שונות לגבי יכולת ההחזר של החייב, כולל כינוס נכסים. השלב הבא הוא הוצאת צו שיקום כלכלי במסגרתו ייקבע ההחזר החודשי של החייב וכן נבנית לו תוכנית שיקום. לאחר שעמד בכל התחייבויותיו ובכל הנדרש ממנו יוצא לו צו הפטר על יתר חובותיו.

עו"ד חופית סיון מתמחה בין היתר בדיני הוצאה לפועל וחדלות פירעון. הא מלווה את לקוחותיה לאורך כל התהליך ומייצגת אותם במקצועיות ונחישות. מוזמנים ליצור קשר במספר 08-6791111

בקשה לחדלות פירעון